Kukurica v kuchyni: polenta na sladko,fotorecept s postupom

Polenta

sa získava zo zŕn kukurice. Je rozšírená hlavne v  severnom Taliansku a  v Chorvátsku, Rumunsku, Moldavsku a Čiernej Hore.

U nás ju nájdeme predovšetkým v podobe kukuričnej krupice a instantnej kaše.

Má všestranné využite. Dá sa pripraviť chutne na slano a rovnako chutne aj ako sladký pokrm. Hodí sa ako príloha k mäsu alebo zeleninovým pokrmom. Najčastejšie sa podáva so syrom gorgonzola. Vyskúšala som ju pripraviť aj s tofu, a olivami či paradajkami a chutila naozaj dobre.

ZDRAVÉ MAŠKRTENIE PRE DOSPELÝCH AJ DETI– Smoothie dobrota / Recept s fotopostupom

Aj takto môžu vyzerať Vaše zajtrajšie raňajky či olovrant!

Ak si doprajete túto maškrtu, v jednej porcii dostanete do svojho tela osviežujúci príliv energie a vitamínovú bombu zároveň.

Táto smoothie miska je zdrojom asi 20 vitamínov: A, C, E, B skupiny … ďalej železa,vápnika, draslíka, zinku, katechínov, aminokyselín, omega 3 mastných kyselín, vlákniny a množstva ďalších zdraviu prospešných látok.

All search results